Zet de grill aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de pijnboompitten licht bruin in een klein koekenpannetje en maak een tapenade door de zongedroogde tomaatjes, olijven, knoflook, olijfolie en citroensap in de blender te mixen. Maak de tapenade niet te glad. Besmeer de 4 sneden bruin brood met de tapenade en beleg vervolgens met een plak serranoham, twee plakken Beemster van ’t mes Belegen, een paar blaadjes basilicum. Leg de boterhammen terug onder de gril en wacht tot de kaas goed gesmolten is. Leg de andere 4 boterhammen ook onder de gril en wacht tot deze lichtbruin van kleur zijn. Beleg met rucola en geroosterde pijnboompitten en leg vervolgens de andere gegrilde boterhammen op de belegde boterhammen.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
8 | grove sneden bruin brood naar keuze |
200 gr. | uitgelekte zongedroogde tomaatjes |
75 gr. | groene olijven |
2 | tenen knoflook |
3 el. | olijfolie |
1 el. | citroensap |
8 | plakken Beemster van 't mes Belegen |
4 | plakken serranoham |
enkele blaadjes basilicum | |
handje rucola | |
2 el. | pijnboompitten |