Beemster van 't mes

Hollandse uiensoep met kaasstengels 

BEREIDINGSWIJZE:

Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg de boter en de uien toe. Roer tot de uien goed met olie bedekt zijn en bak ze op laag tot middelhoog vuur tot ze diep goudbruin zijn; roer af en toe. Dit kan 40 minuten duren, afhankelijk van de uien.

Verwarm de oven voor op 220°. Breek het ei in een kommetje en kluts het. Leg het bladerdeeg open, bestrijk het bladerdeeg met het ei. Bestrooi het bladerdeeg met de geraspte kaas en oregano en beleg met een plakje Parmaham. Neem een pizzasnijder (of een goed mes) en snij reepjes van +/- 3 cm dik. Krul de reepjes op.  Leg ze op een bakplaat met bakpapier bestrijk nog een keer met ei en bestrooi nog een keer met ei. Bak ze ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Voeg indien gewenst de suiker toe zodra de uien bruin beginnen te worden en roer iets vaker zodat ze niet verbranden. Roer de tijm en de wijn erdoor wanneer de uien goed verkleurd zijn en kook het geheel tot de helft in.

Schenk de bouillon erbij, breng het geheel weer aan de kook en laat de soep 20-25 minuten zachtjes koken. Haal het takje Tijm uit de soep. Voeg naar smaak zout en peper toe. Voeg enkele druppels witte wijnazijn toe als de soep te zoet is. Serveer de soep met de kaasstengels.

Eet smakelijk!

4 personen

75 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN UIENSOEP

2 el. olijfolie
50 gr. boter
3 grote uien
1/2 tl. suiker
1 takje tijm
1,25 l. runderbouillon
1,5 dl. droge witte wijn
  peper
  zout

INGREDIËNTEN KAASSTENGELS

plakjes bladerdeeg
6 plakjes Parmaham
150 gr. Beemster van 't mes Klassiek
1 tl oregano
1 ei