Lasagne met zalm en spinazie

BEREIDINGSWIJZE:

Verwarm in de wok de olie. Snij de ui in snippers en de prei in dunne ringetjes en fruit de ui en prei in c.a. 2 -3 minuten. Voeg de spinazie in gedeeltes toe en laat het geheel op hoog vuur slinken. Druk de spinazie tegen de wand van de wok om het overtollige vocht eruit te drukken. Schep het vocht uit de pan. Breng het spinaziemengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de helft van de ricotta en de geraspte kaas door het spinaziemengsel en snijd de zalm in smalle repen.

Maak in een ovenschaal lagen met 3 of 4 lasagnebladen en een laagje van het spinazie mengsel met zalm. Start met het spinaziemengsel en eindig bovenaan met lasagnebladen. Klop de rest van de ricotta los met melk, zout en peper en strijk dit uit over de laatste laag lasagnebladen. Snij de tomaat in plakjes en leg samen met de laatste repen zalm bovenop de ricotta en bestrooi het met peper. Tenslotte de rest van de kaas over de schotel strooien en het geheel laten afkoelen. Dek de schaal met plasticfolie af en zet het minstens 1 uur in de koelkast.

Verwarm de oven op 175°C. Haal de lasagne aan de koelkast en haal de folie eraf. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de lasagne in ca. 30 minuten goudbruin en gaar worden.

Eet smakelijk!

4 personen

100 minutenNaar overzicht

INGREDIËNTEN

2 el. olijfolie
1 ui
1 prei
600 gr. panklare spinazie
250 gr. ricotta (kaas)
150 gr. Beemster van 't mes Oud
  nootmuskaat
500 gr. zalmfilet
12 lasagnebladen
100 ml. melk
2 tomaten
4 personen
75 minuten
Hollandse uiensoep met kaasstengels

Hollandse uiensoep met heerlijke kaasstengels van Beemster van 't mes Klassiek.

Bekijk recept
Wijntip: Sauvignon Blanc