Snijd de geschilde aardappelen in stukjes en kook ze in ruim kokend water gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de appelblokjes op de bakplaat, bestrooi ze met wat peper en bak ze ca. 15 minuten in de oven. Meng de honing met de mosterd en de hamblokjes en bak de hamblokjes op een bakplaat ca. 8- 10 minuten in de oven.
Giet de inmiddels gare aardappels af en doe ze terug in de pan. Verwarm de melk en voeg de melk met de olijfolie toe aan de aardappels en stamp de aardappels tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en zout. Meng de kaas, de hamblokjes en de helft van de bosuitjes door de puree. Schep als laatste heel voorzichtig de appels door de puree. Maak de borden op en garneer de borden met de rest van de bosui ringetjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
1 kg. | kruimelige aardappelen, geschild |
1 kg. | appels, ongeschild in blokjes |
100 ml. | melk |
1 el. | olijfolie |
3 | bosuitjes in ringen |
150 gr. | hamblokjes |
4 el. | honing |
2 tl. | franse mosterd |
150 gr. | Beemster van 't mes Extra Belegen |
zout | |
peper |