Doe de geschilde aardappelpartjes in een pan met ca. 0,5 liter water met het bouillonblokje. Leg hier bovenop de gesneden uien en winterpenen. Kook het geheel in ca. 25 minuten gaar. Zodra alles gaar is giet je de aardappels, uien en winterpenen af. Vang het kookvocht op. Stamp de aardappels samen met de uien en winterpenen tot een smeuïg geheel. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken (in plaats van kookvocht kun je ook ca. 100 ml warme melk gebruiken).
Snijd de korstjes van het witbrood en snijd het witbrood in kleine blokjes. De korstjes heb je niet nodig. Meng het brood met de melk en het ei. Snijd de kaas in hele kleine blokjes. Meng het gehakt met het broodmengsel, de gehaktruiden, 1 el mosterd en de kaas. Maak 4 ballen van het gehakt en bak de gehaktballen op hoog vuur bruin. Zet daarna het vuur laag en laat de gehaktballen in ca. 20 minuten gaar worden.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN HUTSPOT |
|
---|---|
1 kg. | kruimelige aardappelen, geschild in vieren |
500 gr. | winterpenen, schoongemaakt in blokjes |
500 gr. | uien, in ringen |
1 | runderbouillon blokje |
1 el. | olijfolie |
100 ml. | melk |
zout | |
peper |
INGREDIËNTEN KAASGEHAKTBALLEN |
|
---|---|
500 gr. | rundergehakt |
3 | sneetjes wit brood |
3 el. | melk |
1 | ei |
1,5 el. | gehaktkruiden |
1 el. | mosterd |
100 gr. | Beemster van 't mes Belegen |