Beemster van 't mes

Salade met oude kaas vinaigrette 

BENODIGDHEDEN: Big Green Egg (230 graden Celsius, gietijzeren grill rooster)

BEREIDINGSWIJZE

Meng mosterdpoeder met de azijn en rasp de kaas erdoor en pureer dit met de staafmixer of keukenmachine.Meng vervolgens de room erdoor en de fijn gesneden bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de harde achterkant van de asperges en gril deze 5 min op 230 graden Celcius. Draai halverwege om. En snijd vervolgens in stukken van +- 2 cm. Halveer de little gem sla en gril deze 5 min op 230 graden Celsius, draai deze halverwege een kwartslag.

Gril de mini mais 5 min op 230 graden Celsius en draai halverwege om en snijd vervolgens in 3 en.

Meng de azijn, suiker en water en roer totdat de suiker is opgelost. Snijd vervolgens de ui in halve ringen en marineer deze hierin voor ongeveer 1 uur. Rooster de pijnboompitten in een schaaltje in de BBQ gedurende 8 a 10 min op 200 graden Celsius. Snijd de olijven in ringen.

Meng alle ingrediënten tot een gemengde salade en verdeel vervolgens wat van de kaas vinaigrette over de salade.

Eet smakelijk!

4 personen

30



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

Oude kaas Vinaigrette
1.5 tl Mosterd poeder
4 el Champagne azijn
75 gr Beemster van 't mes Oud
9 el Room
2 el Fijn gesneden bieslook
2 el Pijnboompitjes
   
Salade
  Gemengde sla met rucola
1 bosje Basilicum
1 bos Groene asperges
1 pakje  Little gem Sla
1 pakje  Mini mais
120 gr Zongedroogde tomaatjes op olie
Rode uien
50 ml Azijn
50 ml Water
50 gr Suiker
  Geroosterde Pijnboompitten
180 gr Zwarte taggia olijven
  Cressen
  Kikkererwten