BENODIGDHEDEN: Big Green Egg (230 graden Celsius, gietijzeren grill rooster)
Meng mosterdpoeder met de azijn en rasp de kaas erdoor en pureer dit met de staafmixer of keukenmachine.Meng vervolgens de room erdoor en de fijn gesneden bieslook. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de harde achterkant van de asperges en gril deze 5 min op 230 graden Celcius. Draai halverwege om. En snijd vervolgens in stukken van +- 2 cm. Halveer de little gem sla en gril deze 5 min op 230 graden Celsius, draai deze halverwege een kwartslag.
Gril de mini mais 5 min op 230 graden Celsius en draai halverwege om en snijd vervolgens in 3 en.
Meng de azijn, suiker en water en roer totdat de suiker is opgelost. Snijd vervolgens de ui in halve ringen en marineer deze hierin voor ongeveer 1 uur. Rooster de pijnboompitten in een schaaltje in de BBQ gedurende 8 a 10 min op 200 graden Celsius. Snijd de olijven in ringen.
Meng alle ingrediënten tot een gemengde salade en verdeel vervolgens wat van de kaas vinaigrette over de salade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
Oude kaas Vinaigrette | |
1.5 tl | Mosterd poeder |
4 el | Champagne azijn |
75 gr | Beemster van 't mes Oud |
9 el | Room |
2 el | Fijn gesneden bieslook |
2 el | Pijnboompitjes |
Salade | |
Gemengde sla met rucola | |
1 bosje | Basilicum |
1 bos | Groene asperges |
1 pakje | Little gem Sla |
1 pakje | Mini mais |
120 gr | Zongedroogde tomaatjes op olie |
2 | Rode uien |
50 ml | Azijn |
50 ml | Water |
50 gr | Suiker |
Geroosterde Pijnboompitten | |
180 gr | Zwarte taggia olijven |
Cressen | |
Kikkererwten |