Verwarm de oven voor op 190 graden. Rooster de pijnboompitjes tot ze goudbruin zijn in de koekenpan. Rasp 50 gram Beemster van ’t mes Extra Belegen en pluk de blaadjes van het basilicumplantje. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk. Voeg dit alles in een kom samen met het sap van een halve citroen en een goede scheut olijfolie. Pureer het geheel tot een massa en voeg daarna nog wat olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout.
Smeer de twee tortilla’s in met de zelfgemaakte pesto, beleg daarna met plakjes tomaat, ui en plakken kaas. Dek af met een tortilla en leg ze circa 15 minuten in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat.
Maak ondertussen de guacamoledip door de avocado’s, tomatenblokjes, peper, knoflook, sjalotjes door elkaar te prakken met een vork. Voeg een beetje limoensap toe en breng het geheel op smaak met komijnpoeder, peper en zout.
Als de tortilla’s lekker krokant zijn en de kaas gesmolten haal je ze uit de oven en snijd ze in vieren. Heerlijk met guacamoledip!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
Quesadillas | |
4 | Tortilla wraps |
150-200 gram | Beemster van 't mes Extra Belegen |
2 | Trostomaten in plakjes |
1/2 | Rode ui in ringen |
Pesto | |
2/3 | Basilicum plantje |
1 | Citroen |
2 | Teentjes knoflook |
50 gram | Beemster van 't mes Extra Belegen |
30 gram | Pijnboompitten |
2 | Scheuten extra Virgin Olijfolie |
Peper en zout | |
Guacamole | |
2 | Avocado's |
1 | Limoen |
1 | Tomaat in blokjes |
2 | Knoflooktenen |
2 | Sjalotjes fijngesneden |
1/4 | Rode peper fijngesneden |
Snuf komijnpoeder | |
Snuf peper en zout |