Zet de kaasfondue op tafel en geniet vna de meest verrassende en heerlijke smaakcombinaties! Wij helpen u natuurlijk graag op weg, zodat u zowel uzelf als uw gasten kunt verrassen!
1. Rasp de Beemster van 't mes Belegen de Boer'n Trots Peper Trio en laat de geraspte kaas op kamertemperatuur komen.
2. Halveer de knoflook en wrijf de steelpan in. Houd je van een sterkere knoflooksmaak? Pers dan de knoflook uit en kook deze mee in de droge witte wijn.
3. Breng het (speciaal)bier in de pan aan de kook (tot het bier gaat bruisen).
4. Doe de citroensap bij het bier. Citroensap zorgt ervor dat de kas beter gaat smelten.
5. Voeg al roerende de kaas beetje bij beetje toe.
6. Laat het kaasmengsel niet te lang koken en verwarm het ook niet te lang, want dan wordt het rubberachtig.
7. Voeg als je wilt wat kirsch, peper en/of nootmuskaat toe.
8. Proef of de kaasfondue op smaak is en voeg zo nodig nog wat zout toe.
9. Bindt de kaasfondue niet goed? Maak dan een papje van wat kirsch of water met maïzena en voeg dit toe aan de kaasfondue.
Eet smakelijk!
Fonduetip: Bak brood in een pan met wat olie, knoflook en peper voor bij de fondue.
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
75-100 gram | Beemster van 't mes Belegen per persoon |
75-100 gram | Boer'n Trots Peper Trio per persoon |
1 | Teentje knoflook |
300 ml | (speciaal)bier |
1 tl | Citroensap |
1 el | Maïzena |
Zout en peper | |
Nootmuskaat | |
Kirsch |