Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de filodeeg volledig ontdooien.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de 1 teentje knoflook en de ui in een pan met wat olie. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en bak driekwart van de lente-ui mee met de ui en knoflook. Houd de rest van de lente-ui apart voor de garnering. Snijd de aardappel in blokjes en voeg dit met de bouillon toe aan de uien en breng aan de kook. Voeg ook de geraspte kaas toe. Laat het geheel 10 minuten koken en pureer daarna met de staafmixer.
Ondertussen klop je het ei en meng het andere teentje knoflook erdoorheen. Haal de blaadjes filodeeg van elkaar en bestrijk 1 vel met ei en leg hier vervolgens nog een plak filodeeg op en bestrijk deze ook met een ei. Leg op deze laag 2 plakjes spek en leg hierop nog 2 lagen filodeeg en bestrijk deze met ei. Ook het bovenste velletje bestrijk je met ei en strooi hierover sesamzaad en de geraspte kaas. Herhaal dit nog een keer. Nu heb je twee keer 4 velletjes op elkaar liggen. Deze verdeel je in 8 stukken per set. Leg dit op de bakplaat met bakpapier en bak in ongeveer 12 minuten af.
Garneer de soep met lente-ui ringetjes en peper en serveer met de crackers.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
Soep | |
2 | Bosjes lente-ui |
1 | Ui |
1 | Teentje knoflook |
1 | Liter groentebouillon |
1 | Aardappel |
100 ml | Ongeklopte slagroom |
100 gram | Beemster van 't mes Graskaas geraspt |
Peper | |
Kaascrackers | |
8 | Plakjes filodeeg |
50 gram | Beemster van 't mes Graskaas geraspt |
2 | Theelepels sesamzaad |
1 | Teentje knoflook |
1 | Ei |
4 | Plakjes spek |