Kaassoufles

Kaassouflés met huisgemaakte friet van zoete aardappel

FRIET:

Boen de aardappels schoon onder de kraan en snijd eventuele oneffenheden weg met een mesje. Snijd de zoete aardappel vervolgens in plakken en daarna in repen van ca. 0,5 cm dik. De aardappel is stug, in de breedte snijden is het makkelijkst. Spoel de frieten met ruim water, op deze manier raken ze zetmeel kwijt en worden ze lekker knapperig. Dep de frieten goed droog en doe ze in een kom en meng de specerijen erdoor.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de frieten op een bakplaat en bestrooi met wat zout. Bak ze in ca. 25-30 minuten goudbruin.

KAASSOUFFLÉS:

Snijd plakken van kaas (van een stuk) van ca. 8x5x0,5 cm. Leg deze plak op een plakje bladerdeeg.

Kluts in een diep bord de twee eieren en strooi in een ander bord de paneermeel. Smeer met een kwastje de randen van het bladerdeeg in met ei. Vouw vervolgens de bladerdeeg om de kaas heen en druk de randjes aan met een vork. Dompel het pakketje onder in het ei en haal het vervolgens door de paneermeel. Zorg dat het pakketje goed bedekt is met ei en paneermeel. Zet de souffles vervolgens een half uurtje in de koelkast. Verhit olie in een (frituur)pan tot 180 graden en bak de kaassouflés voor 3 minuten. 

Eet smakelijk!

4 personen

90 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

100-150 gram Beemster van 't mes Extra Belegen
4 plakken bladerdeeg
1 pak paneermeel
2 eieren
3-4 zoete aardappelen
1 tl paprika poeder
1 tl komijn
  zout
1 l arachide olie (om in te bakken)