Beemster van 't mes

Beemster van 't mes Kaassoep

ZO MAAK JE HET

Verwarm de roomboter in een pan en snijd de ui in snippers. Wanneer de boter bruin is, de uien 10 minuten op laag vuur bakken met peper en zout naar smaak. Maak driekwart liter groentebouillon, zoals aangegeven op de verpakking. Roer de bloem door de uien en laat dit 1 minuut zachtjes doorbakken. Voeg al roerende een derde van de groentebouillon toe en blijf roeren tot het geheel glad en gebonden is en voeg al roerende de rest van de bouillon toe. Laat de soep 5 minuten zachtjes koken. Voeg de room en de geraspte Beemster van ’t mes Oud toe en laat dit al roerende langzaam smelten. Strooi ter garnering wat fijngehakte peterselie over de soep.

SERVEERTIP:

Heerlijk met zelfgemaakte kaassterretjes! Snijd uit een aantal plakken witbrood sterretjes. Strooi hier wat geraspte Beemster van ‘t mes Oud overheen en bak ze in 10 minuten krokant, met een goudbruin laagje kaas.

Eet smakelijk!

4 personen

30 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

150 gram Beemster van ’t mes Oud, geraspt
1 ui
25 gram roomboter
25 gram bloem
3/4 l groentebouillon
1 dl kookroom
  peper en zout
1 takje peterselie