Haal de korsten van de kaas en rasp deze. Vaak kan de kaasspecialist de kaas ook voor u raspen, dat scheelt u veel tijd. Bak in de fonduepan het witte gedeelte van de bosuitjes (houd de groene ringetjes apart voor de garnering) en de plakjes champignons ongeveer 3 minuutjes in de olijfolie. Schenk de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en roer beide kaassoorten met een houten lepel door de wijn. Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is. Maak een maizenapapje door de maizena op te lossen in 2 el water. Roer dit door het kaasmengsel en laat de kaasfondue nog 2 tot 3 minuten zachtjes doorkoken tot de fondue goed gebonden is. Breng de fondue op smaak met zout, peper en tijm. Garneer met de groene ringetjes bosui, zet de kaasfonduepan op rechaud op tafel en dippen maar!
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
400 gram | Beemster van 't mes Belegen |
200 gram | Beemster van 't mes Klassiek |
2 | bosuitjes (in ringetjes) |
125 gram | champignons (in plakjes) |
2 el | olijfolie |
1 el | maizena |
400 ml | droge witte wijn |
versgemalen zwarte peper | |
1 tl | gedroogde tijm |
1 el | olijfolie |