Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappels schoon en kook de hele aardappels in circa 12 minuten gaar. Was de bonen en de mais en snijd de ui, bieslook en peterselie fijn.
Giet de aardappels af en snijd ze in de lengte open en lepel voorzichtig het binnenste uit de aardappel. Doe de uitgeschraapte aardappel in een kom en meng dit met de mais, bonen en kaas. Breng op smaak met peper en zout. Stop deze vulling vervolgens terug in de aardappels en leg de gevulde aardappels in een ingevette ovenschaal en bestrooi met nog wat geraspte kaas en besprenkel met wat olie. Bak de aardappels 10 minuten in de oven. Maak ondertussen een saus door de yoghurt, mayonaise, peterselie en bieslook te mengen. Serveer de aardappels met de saus.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
4 | Zoete aardappels |
200 gram | Beemster van 't mes Jong Belegen geraspt |
1 | Ui |
200 gram | Zwarte bonen |
200 gram | Maïskorrels |
400 gram | Griekse yoghurt |
100 gram | Mayonaise |
1 | Bosje peterselie fijngehakt |
1 | Bosje bieslook fijngehakt |
1 | Teentje knoflook |
Peper versgemalen en zout |