Grill de hamburgers in een grillpan of op de Kamado (220 graden Celsius) op iedere kant 4 à 5 minuten. Plaats na de laatste keer omdraaien de kaas op de hamburger zodat deze kan smelten.
Snijd de courgette in plakken van circa 1 centimeter en bestrooi met een klein beetje komijnpoeder. Grill deze op iedere kant twee minuten en breng op smaak met een klein beetje zeezout.
Snijd de tomaten in plakken en beleg de broodjes hiermee, meng de mayonaise met de paprika en chipotle poeder. Smeer de mayonaise op de tomaat, voeg vervolgens de rucola toe, leg daarna de hamburger met kaas erop en als laatste de gegrilde courgette.
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
100 gr | Beemster van 't Mes Klassiek |
4 | Hamburgers à 180 gr |
4 | Hamburgerbroodjes |
2 | Tomaten |
1 | Gele courgette |
1 tl | Komijnpoeder |
1 | Kleine zakje rucola |
5 el | Mayonaise |
1 tl | Paprika poeder |
1 tl | Chipotle poeder |
Zeezout |