Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het kapje van de broodjes en verwijder net zoveel broodkruim als nodig is om ruimte te maken voor een ei. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de broodjes erop.
Bestrooi de binnenkant van het broodje met wat peper, leg op de bodem een plakje ham en een plakjes kaas en verdeel er de helft van de bieslook en crème fraîche over. Breek voorzichtig een ei in elk broodje. Verdeel nu de rest van de bieslook en de crème fraîche erover en bestrooi met nog wat zout en peper. Bak de broodjes in het midden van de oven 20-25 min. of tot het ei gaar is. Bak de laatste 5 min. ook de kapjes van de broodjes mee en strooi nog wat geraspte kaas over het ei. Zet de broodjes even onder de grill zodat de kaas lekker bruin en knapperig wordt. Haal de broodjes uit de oven en garneer ze met wat overgebleven bieslook. Serveer de broodjes met de kapjes en je hebt een heerlijk lente ontbijt.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
4 | grote harde ronde broodjes (wit of bruin) |
2 | plakken ham (door de helft) |
4 | plakken Beemster van 't mes Jong Belegen |
50 gram | geraspte Beemster van 't mes Jong Belegen |
4el | bieslook |
2el | crème fraîche |
4 | grote eieren |
zout |