Breng het water met de asperges aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Maak ondertussen de dressing door de mayonaise, olijfolie met wat zout en peper te mengen. Maak de citroen goed schoon en rasp de schil van de halve citroen voor de helft (dus een kwart citroen). Voeg de citroenrasp toe. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Meng de ingrediënten goed door elkaar.
Nadat de asperges 5 minuten hebben gekookt giet je ze af. Verwarm de olie in de koekenpan en voeg de asperges toe. Bak ze ca. 3 minuten en voeg dan de tijgergarnalen en de noten toe met een snuf zout en peper. Bak het geheel 2 minuten.
Verdeel de sla over de borden, leg hier het asperge-garnalen mengsel bovenop en bestrooi vervolgens met tomaatjes, lente-uitjes, Beemster van ’t mes Graskaas en peterselie. Sprenkel tot slot de dressing over de salade.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN |
|
---|---|
20 | witte asperges, schoongemaakt |
200 gr. | tijgergarnalen |
30 gr. | gemengde ongezouten noten, grof gehakt |
100 gr. | romaine sla |
200 gr. | kleine trostomaatjes, in partjes |
1 handje | bladpeterselie, in kleine stukjes |
2 | lente uitjes, in dunne ringetjes |
150 gr. | Beemster van 't mes Graskaas, in blokjes |
1 el. | olijfolie |
VOOR DE DRESSING |
|
1 el. | mayonaise |
3 el. | olijfolie |
1/2 | citroen |
peper en zout |