Beemster van 't mes

Aardappelsterren

BEREIDINGSWIJZE

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet de aardappelen af en laat ze even staan zodat ze uit kunnen stomen. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed twee bakplaten met bakpapier.

Smelt de margarine en stamp de aardappelen fijn. Roer de margarine, 4 eidooiers en 100 gram geraspte kaas door de puree en breng dit op smaak met peper en zout.

Smeer de puree uit op een grote snijplank (ongeveer 1 a 1,5 cm dik) en steek met een koekjessteker sterren uit de puree. Druk de aardappelpuree voorzichtig uit de koekjessteker boven de bakplaat.

Bestrijk de sterren voor ze de oven in gaan met een geklutste eidooier. Verwarm de sterren 15 minuten in de oven. Bestrooi de sterren hierna met extra geraspte kaas en bak nog 7 tot 10 minuten tot de kaas mooi gegratineerd is en de sterren goudbruin zijn.

8

40 minuten + 20 minuten oventijd



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

140 gr Beemster van 't Mes Oud
1,2 kg Kruimige Aardappelen
180 gr Margarine
5 Eierdooiers
  Peper en Zout
   
  Ster-vorm koeksteker
  Bakpapier