Beemster van 't mes

Hert & Bier Stoof

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm een braadpan op het vuur met boter of margarine. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het vlees rondom aan in de braadpan.

Doe hierna de sjalotten en knoflook erbij en bak dit kort mee. Doe hierna de blokjes wortel in de pan samen met de peterselie, tijm en het laurierblad. Voeg de appelstroop toe. Doe het bier erbij en breng aan de kook.

Besmeer de boterhammen met de mosterd en leg deze met de besmeerde kant op het vlees. Zet de deksel op de pan en laat de stoofschotel 2,5 uur stoven tot het vlees zacht is en de jus is ingedikt. Roer de stoofschotel tussendoor even door. Vind je de jus nog te vloeibaar? Voeg dan 2 verkruimelde plakjes ontbijtkoek toe en verwarm dit even mee. 

Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.

Giet de aardappelen af maar houdt het kookvocht apart. Stamp de aardappelen fijn, voeg 80 ml kookvocht toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper en voeg de helft van de geraspte Beemster herfstkaas toe.

Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en verdeel de hertenstoof over de ovenschaal. Verdeel hierover de aardappelpuree. Bestrooi de schotel met geraspte kaas en verwarm 20 minuten in de oven. Serveer de herfststoofschotel hierna direct.

Dit recept is gemaakt door Brenda Kookt. Voor meer informatie over Brenda, kijk op brendakookt.nl

4

25 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

1 kg Hertenpoulet
5 sjalotten, gesnipperd
2 Tenen knoflook, geperst
Winterwortels, in blokjes
3 Takjes platte peterselie
3 Takjes Tijm
2 Laurierblaadjes
1 el Appelstroop
600 ml Oud bruin bier
2 Sneden brood
2 el Mosterd
2 pl ontbijtkoek/maïzena
1 kg Aardappelen
180 gr Beemster van 't mes Herfstkaas, geraspt
  Boter/ margarine
  Peper en Zout