BBq Cheeseburger

BBQ Cheeseburger

BEREIDINGSWIJZE

De perfecte hamburger bakken op de BBQ, dat doe je niet zomaar. Vraag je slager om advies voor goed ‘hamburger’-gehakt. Dit vlees is bij voorkeur grof gedraaid. 

Meng het gehakt, het paneermeel, ei, lente-ui, mosterd en Cajunkruiden in een kom. Zorg dat alle ingrediënten goed verdeeld zijn door het gehakt, maar kneed niet te hard! Verdeel het gehakt vervolgens in 4 gelijke portie en maak er burgers van. Let op: de perfecte burger krijg je niet door een bal te maken en deze plat te slaan, maar probeer gelijk een schijf te maken door het gehakt voorzichtig te kloppen. Hoe losser het gehakt is, hoe malser de burger. Maak tenslotte een klein kuiltje (0,5 cm diep, 4 cm doorsnede) in het midden van de burger. Waarom? Als de hamburger kookt, gaat hij zwellen waardoor je een ongelijke hamburger krijgt. Door het kuiltje te maken worden ze mooi gelijk van dikte. Leg de hamburgers vervolgens een paar uur in de koelkast voor de stevigheid.

Haal de burgers uit de koelkast en bestrooi ze nog met wat peper en zout en leg de hamburgers vervolgens direct op een gloeiendhete BBQ (ca. 200 graden). Keer de burger regelmatig en duw vooral niet het sap uit het vlees. Hij wordt vanzelf gaar en is het allerlekkerste wanneer hij net niet meer rauw is. Als de burger bijna klaar is, verdeel je de plakjes kaas over de burger. De kerntemperatuur van het vlees moet dan ca. 70 graden zijn, dan is de burger klaar. Haal de hamburger van de BBQ en laat hem 2-3 minuten liggen zodat de sappen goed over het vlees kunnen verdelen. Beleg ondertussen je broodje naar wens met sla, tomaat en komkommer, leg de hamburger erop en gebruik nog wat saus wanneer je dat wenst.

Eet smakelijk!

4 personen

30 minutenNaar overzicht

INGREDIËNTEN

4 Italiaanse bollen
500 gram Half-om-half gehakt
100 gram Beemster van 't mes graskaas
3 el  Paneermeel
1 Ei
2 Lente-uitjes fijngesneden
1 el Cajunkruiden
1 el Mosterd
2 Tomaten in schijfjes
2 Handjes sla naar keuze
1/4 Komkommer in dunne schijfjes
  Saus naar keuze