Beemster van 't mes

Hartige kaas-appelflapjes

Warm de oven voor op ca. 200 graden celcius. Bak in een koekenpan de gesnipperde ui met de appel circa 3 minuten tot ze zacht zijn en voeg de  kaneel toe. Roer het geheel goed door. Verdeel het mengsel over 6 plakjes bladerdeeg. Strooi de kaas en walnoten erover en bevochtig de deegranden met water. Vouw de punten naar elkaar toe en druk de randen stevig aan met een vork. Bestrijk de kaas-appelflap met het ei. Leg de kaas-appelflappen op aluminiumfolie op de bakplaat en bak ze ca. 10 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin zijn. 

Eet smakelijk!

6 personen

30 minuten



Naar overzicht

INGREDIËNTEN

100 gram Beemster van ’t mes Extra Belegen, geraspt
ui, gesnipperd
1 zoete appel, in dobbelsteentjes
½ handje walnoten, grof gehakt
  Snufje kaneel
6 plakken bladerdeeg
  ei, geklutst
  bakboter